Alle snaveltjes worden gevuld

Geplaatst op 19-07-2015

Purmerend, juni/juli 2015.

De lente en zomermaanden zijn drukker dan anders.

Buiten alle dagelijkse ritten (o.a. ook gewonde vogels) worden er ook veel jonge vogels aan de meldpost gebracht, vaak zijn ze alleen maar uit het nest gevallen en bijna vlieg klaar. Het advies is dan terug plaatsen, maar in veel gevallen kan dit niet meer omdat de ouders al vertrokken zijn. Bescherming en het voeden valt dan weg voor deze vogels.

En dan komen wij in beeld,

Omdat er in Waterland nog steeds geen vogelopvang is, hebben wij de taak op ons genomen om ook deze dieren hulp en zorg te bieden.

Voor elk vogeltje staat er een vrijwilliger, hok, badje en voeding klaar!

De vogels worden tijdelijk in onze noodopvang opgevangen, gevoed en met 10 tallen een aantal keer per week naar de vogelopvang de Bonte Piet in Midwoud gebracht.

Wij hebben een goede samenwerking met deze opvang, vogels kunnen altijd door ons gebracht worden, informatie en advies worden aan elkaar uitgewisseld.

Vogels die medische behandeld moeten worden en vogels waar geen herstel meer mogelijk is worden naar de dierenarts gebracht.

Deze taak doen wij al jaren en dat willen wij ook blijven doen!!

Voeding, opvangmateriaal, ontsmettingsmiddelen en schoonmaakmiddelen moeten er extra aangeschaft worden, dan zijn we toch blij als mensen iets extra geven om deze middelen aan te kunnen blijven schaffen zodat wij de vogels op deze manier kunnen blijven helpen.

Het brengen van een gewond of jong vogeltje helpt u ons ook al mee en voer en dergelijke is natuurlijk ook altijd welkom!

Aantal vogels opgehaald en binnen gebracht vanaf 1 januari tot 1 juli 2015:

423 vogels

336 watervogels.

51 gemaakte ritten naar vogelopvang de Bonte piet in Midwoud met een gemiddelde van 2 ritten per week.

De totale aantallen, soorten vogels en ritten worden begin van 2016 bekend gemaakt.

Deze vogels behandelen wij met liefde en respect, hoop dit duidelijk te mogen zijn!

Namens het hele team.

Terug naar het overzicht