Dieren Opvang Centrum Waterland stopt met opvang thuisloze dieren

Geplaatst op 23-12-2016

Thuisloze dieren worden voortaan door Dierenopvang Amsterdam (DOA) opvangen

Thuisloze huisdieren uit de regio Waterland worden met ingang van 1 januari 2017 niet meer bij Dierenopvangcentrum Waterland (DOC Waterland) opgevangen, maar bij Dierenopvang Amsterdam (DOA) aan de Ookmeerweg 271 in Amsterdam-Osdorp

Net als in het verleden blijft de eerste opvang van gevonden dieren in Purmerend, bij de dierenambulance aan de Volume 24.

Wij plaatsen het dier op onze website www.dierenambulance-purmerend.nl en op onze facebook pagina. En wij streven er naar om de kosten voor de eigenaar zo laag mogelijk te houden.

Wat te doen met een gevonden hond of kat?

Als u een dier vindt, dan kunt u het altijd aanmelden bij de dierenambulance. Dat kan telefonisch of met het formulier op( onze website www.dierenambulance-purmerend.nl ( onder Gevonden dieren). U kunt het dier bij ons brengen of door ons laten ophalen. De ambulance brengt de hond of kat dan naar DOA, in de hoop dat het baasje hem of haar daar snel komt ophalen. Is dat niet het geval, dan zoekt DOA naar een nieuw baasje.

Wat als uw huisdier vermist wordt?

Bent u uw huisdier kwijt, dan kunt u dat met het formulier op onze website www.dierenambulance-purmerend.nl opgeven. Ook hier vragen wij altijd om een foto van het vermiste dier. Vermissing kunt u ook opgeven bij www.amivedi.nl en bij www.mijndieriszoek.nl Of u kijkt bij Lost and Found op www.doamsterdam.nl .

Chip uw huisdier!

Om te voorkomen dat uw huisdier de weg kwijt raakt, kunt u uw hond, kat of konijn het beste zo snel mogelijk laten chippen en registeren. Zorg dat er meerdere telefoonnummers worden gekoppeld aan de chip; dan kunnen we u altijd bereiken als we uw dier zwervend, ziek, gewond of overleden aantreffen. U kunt uw huisdier bij de dierenarts laten chippen, maar het kan ook bij ons (op afspraak). Wij chippen en registreren voor slecht € 22,50 per hond/kat.

Wie is DOA?

Dierenopvang Amsterdam (DOA) is de grootste en op een na oudste dierenopvang in Nederland. Elk jaar vinden hier ruim 2000 honden, katten, konijnen en knaagdieren een tijdelijk onderkomen. DOA investeert veel in verzorging, huisvesting, training en begeleiding van zijn dieren om voor iedere viervoeter de beste oplossing te kunnen bieden. Kijk voor meer info op www.doamsterdam.nl.

Terug naar het overzicht