Goed voorbeeld doet goed volgen (hopen wij)

Geplaatst op 16-04-2015

16-04-2015. Naar aanleiding van ons stukje over zwerfvuil in de sloten en op de oevers nam de Gemeente Purmerend contact op met de dierenambulance.

Het lag al in de planning om weer zwerfvuil te verwijderen. Aangezien er nu een zwaan en meerkoet hun nest op die plek hebben gemaakt, was dat een probleem. Gezamelijk besloten wij dat het verstandig was om toch aan de gang te gaan. De mannen van de gemeente namen het vuil voor hun rekening en wij van de dierenambulance bewaakten het welzijn van de dieren. Ook stonden wij paraat om de eventueel aanvallende partner van de zwaan op gepaste afstand te houden. 

Een stuk hard plastick, een plastick zak en een blikje dat op en vlak naast het nest lag namen wij voor onze rekening.

Na zo'n twintig minuten van schoonmaak zag de sloot er weer keurig uit. De zwaan is niet van haar nest geweest. De meerkoet die wat meer onder de indruk was kwam binnen enkele minuten weer op haar eitjes zitten. De rust was snel weergekeerd.

Met dank aan de (stoere) medewerkers van de gemeente. Nu maar hopen dat de omwonende het voorbeeld zullen volgen en hun troep netjes zullen opruimen daar waar het echt hoort namelijk in de vuilcontainer!!!

Terug naar het overzicht