Het gevaar van kiep-kantelraam

Geplaatst op 24-06-2015

Het gevaar van kiep/kantelramen

Purmerend, 22-06-2015

Maandag, eind van de ochtend/begin van de middag komt er bij de dierenambulance de volgende melding binnen.Er zit een kat klem in een raam en hij hangt daar al anderhalf uur. De bewoner is niet thuis en we hebben geen telefoonnummer van hem.

Onze medewerkers spoeden zich naar het opgegeven adres. De door onze meldkamer ingelichte brandweer is met de hoogwerker ook onderweg.

Als wij ter plaatse komen blijkt het raam op de zolderverdieping aan de achterzijde van de woning te zijn.

De achterzijde van de kat steekt naar buiten, zijn bovenlichaam hangt naar binnen. Het klagelijke miauwen van het dier gaat ons door merg en been.

Wij kunnen niet anders dan (geduldig) wachten tot de hoogwerker van de brandweer ter plaatse is. Wij manen iedereen aan tot de grootste spoed, willen we het dier nog kunnen redden.

Op het moment dat het bakje van de hoogwerker vlak bij het raam hangt, komt de eigenaar thuis. Meteen rennen wij met de man via de trap mee naar boven en halen met moeite de klem zittende kat los. Waarna wij het dier naar de dierenarts brengen.

De volgende dag vernemen wij van de dierenarts dat de kat het uiteindelijk niet overleefd heeft. Hij is gestorven aan een bloedprop ten gevolgen van de afsluiting door de beklemming tussen het raam.

Terug naar het overzicht