Kat in motorkap langs N244

Geplaatst op 09-02-2022

Kat in motorkap langs N244 blijkt al een tijdje vermist te zijn.

08-02-2022. Purmerend N244

Dinsdag aan het begin van de avond kreeg de dierenambulance Waterland een melding binnen dat er een kat in een motorkap was gesprongen nadat een automobilist gestopt was omdat de kat mank langs de N244 liep.
De automobilist kon het arme diertje niet zo laten lopen en zette zijn busje aan de kant. Wat daarop volgde had hij nooit verwacht, de kat sprong in de motorkap en was niet van plan om daar uit te komen.
De dierenambulance heeft de provincie Noord-Holland gevraagd om de situatie veilig te stellen en er is een berger ingeschakeld om de bus met de kat veilig naar de brandweerkazerne in de Middenbeemster te vervoeren.
Aangekomen bij de kazerne stonde een tal van brandweermannen klaar om het arme diertje uit zijn benarde situatie te bevrijden.
De kat bleek na zijn avontuur geen verwondingen te hebben opgelopen en is meegenomen naar de noodopvang van de dierenambulance waar gelijk de chip werd uitgelezen.
De kat genaamd Poes bleek al een week vermist te zijn en zijn eigenaar was net terug uit Lapland om Poes te zoeken. Ook heeft de eigenaar speurhonden ingeschakeld wat helaas geen resultaat had opgeleverd.

Tot het bevrijdende telefoontje kwam, Poes was gevonden.
De dolgelukkige eigenaar kon Poes weer in zijn arme sluiten.
Wat kan ons werk toch mooi zijn.

Dank aan provincie Noord-Holland, Garage Jonk en Brandweer Middenbeemster.

Terug naar het overzicht