Minivarken Miss Piggy en haar verhaal

Geplaatst op 10-05-2015

Beemster Maart/April/Mei 2015

Begin April kregen wij het verzoek om een biggetje dat ontsnapt was te verdoven.

Het diertje was 15 maart gekocht en mee naar huis genomen. Direct bij thuiskomst ontsnapte het diertje van uit de auto en ging er via de struiken vandoor.

De eigenaresse belde ons begin april om te vragen of wij het met ons geweer konden verdoven.

Aangezien het diertje erg klein was en wij het niet verantwoord vonden, hebben we aangeboden een vangkooi te plaatsen. Diezelfde avond nog hebben wij onze (beroemde) hondenvangkooi geplaatst en gespannen. 2 dagen later kregen we bericht dat het diertje (Miss Piggy genaamd) in de kooi was gevangen en inmiddels weer veilig in haar stal liep. Amper twee weken later bleek Miss Piggy opnieuw ontsnapt te zijn. En opnieuw brachten wij een vangkooi. Deze keer trapte de big niet in ons vangmiddel (varkens zijn zeer intelligente dieren), ze bleef uit de buurt van de kooi.

Helaas werd het dier ook meerdere malen door mensen opgejaagd en zelfs geschopt door omwonende en opgetrommelde vrienden van o.a. de eigenaar.

Op ons advies werd er nergens meer voedsel voor haar neergelegd en zorgden wij voor extra lekker ruikende lokmiddelen in onze vangkooi.

Dagen, weken gingen voorbij, de big bleef angstig en uit de buurt van mensen.

Ons geduld begon op te raken, het terrein waar het dier zich verschanst had was behoorlijk groot.

Het was dan ook niet te doen om het dier naar een bepaalde hoek toe te drijven om eventueel met de blaaspijp toch een verdoving geven.

Toen eindelijk na vijf weken het verlossende telefoontje kwam dat Miss Piggy gevangen was, hebben wij haar opgehaald. De eigenaresse had al besloten om afstand te doen van Miss Piggy, die gewond geraakt was en door een dierenarts behandeld moest worden. Van daar uit is zij naar een opvangadres over gebracht.

Inmiddels gaat het weer goed met het beestje, ze is niet meer angstig voor mensen. In tegendeel, ze is lief en aanhankelijk geworden.

Terug naar het overzicht