Twee Steenmarters in auto meegereden

Geplaatst op 07-06-2016

07-06-2016: Purmerend.

Een inwoonster van Purmerend vraagd de dierenambulance om hulp nadat zei ontdekte dat er onder de motorkap van haar auto 2 steenmarters waren meegelift. Zei vertelde ons dat zij het weekend in Limburg waren geweest en de diertjes daar in de auto zijn gekropen. Onderweg naar huis waren de mensen al in Amsterdam gestopt omdat er problemen met de auto was. Dierenambulance Amsterdam was gekomen maar kon niets meer vinden. Iedereen nam aan dat de beestjes weg waren.

Vanmorgen ontdekte ze dus dat de diertjes toch nog onder de motorkap verbleven. Wij zijn op de melding afgegaan, hebben een vangkooi op de motor geplaatst in de hoop dat de diertjes op voedsel af zouden komen. Na anderhalf uur bleek dit niet te werken. Ook met een flexibele camera konden wij de diertjes niet ontdekken. Aangezien de auto tegenover garage Heron staat, hebben wij daar gevraagd de wagen op de brug te plaatsen.

Geheel gratis werden wij geholpen en naar een klein uurtje zijn beide steenmarters gevangen. Inmiddels verblijven zij in een opvangcentrum.

Terug naar het overzicht