Spectaculaire redding van een hond

Geplaatst op 08-05-2015

07-05-2015

Spectaculaire redding van een hond.

Purmerend, Jaagweg/ Noord Hollands Kanaal.

Nadat een hond van het ras Gordon Setter de bene had genomen tijdens het uitlaten heeft Sem heel wat te weeg gebracht.

Sem had blijkbaar schoon genoeg van een suffe wandeling met zijn baas, hij wilde misschien wel meer spanning.

Sem nam de bene richting de jaagweg, waar hij gevaarlijk van links naar rechts tussen het verkeer door rende.

Politie en andere weggebruikers zaten inmiddels achter de hond aan om hem te vangen maar Sem dacht daar duidelijk anders over.

Een buschauffeur (overigens groot dierenvriend) zag het tafereeltje, bedacht zich geen moment en zette zijn bus dwars over de rijbaan. Het hield Sem beslist niet tegen, die dook onder de bus door.

De achtervolging bleef door gaan en Sem werd zo angstig dat hij pardoes het Noord Hollands Kanaal in sprong. Een agent bedacht zich geen moment en sprong de hond achterna het kanaal in. Op het moment dat hij Sem bij de halsband te pakken had en hem naar de kant wilde halen begon Sem zich hevig te verzetten door van zich af te bijten.

Een plezierjacht dat op dat moment aan kwam varen schoot de agent te hulp. De schippersvrouw gooide een touw met reddingsboei richting de agent. Deze kon het touw door de halsband van Sem knopen. En zo kon de agent met Sem terug zwemmen naar de kant van de Jaagweg waar zijn collega’s hem op stonden te wachten.

Nadat de hond en de agent uit het Kanaal waren gehesen, werd de hond in afwachting van de dierenambulance (die al onderweg was) in de politiebus genomen. De agent werd door zijn collega’s snel naar het bureau gebracht om op te warmen en om een schoon en droog uniform aan te trekken.

En de eigenaren, die waren erg geschrokken van het hele verhaal toen zij Sem bij de dierenambulance kwamen ophalen.

Terug naar het overzicht