Steenuil verschanst zich in de slaapkamer

Geplaatst op 22-08-2018

22-08-2018 Volendam, De Deimpt.
Steenuil verschanst zich in de slaapkamer.

24-08-2018 Update: het uiltje wist voor de 2 de keer weer door een slaapkamer raam te vliegen en belandde bij een jonge jongen op zijn kamer. Die niets vermoedend op zijn bed tv lag te kijken.

2 van onze medewerkers waren er klaar voor en het uiltje ook om hem/haar weer vrij te laten op De Deimpt. Doordat het uiltje achter na werd gezeten door 2 kauwtjes op het moment van vrijlaten? koos hij/zij toch weer voor een openstaand raam en verschool zich op een veilig donker zolderkamertje.
Wij wisten het uiltje weer te vangen en hebben besloten om het toch naar een vogelopvang te brengen.

Een bewoonster aan de Deimpt kreeg vanmorgen de schrik van haar leven toen er in haar slaapkamer van uit het niets iets groots langs haar hoofd vloog.
Al snel had zij door dat er een uil in haar woning bleek te zitten.
De hulp van de dierenambulance werd ingeschakeld. Maar nog voor dat wij ter plaatse konden zijn belde de vrouw ons af. Ze zag de uil nergens meer dus waarschijnlijk toch via het openstaande raam weg gekomen.

Maar vanavond bleek dat de uil toch nog in de slaapkamer verbleef.
Alsnog is de dierenambulance ter plaatse gegaan en na een korte zoek,-vangactie kon de steenuil van achter een kast weg gehaald worden.
Na een goede maaltijd genuttigd te hebben, kon het beestje de vrije wereld weer in.

In ons 40 jarig bestaan hebben wij al vele diersoorten uit woningen gehaald maar een uil was voor ons toch echt de eerste keer.

Terug naar het overzicht