Zeldzame zwarte ooievaar

Geplaatst op 22-08-2020

Edam, 22-08-2020

 

Gewoonlijk laten zwarte ooievaars Nederland letterlijk onder zich voorbij gaan op weg naar hun bestemming. Deze besloot echter tot een tussenstop. Dit zorgde voor een melding van twee oplettende voorbijgangers die de Dierenambulance belden met de mededeling dat al een aantal dagen op een bedrijventerrein in Edam een grote zwarte vogel rondliep.

Daar aangekomen, na het nodige zoekwerk, werd de vogel aangetroffen en deze was inderdaad groot ! Met behulp van een vangnet en een reiskooi kon de vogel gered worden. Op de post van de Dierenambulance heeft de vogel zich een paar vissen goed laten smaken. 

De zwarte ooievaars die over Nederland trekken komen vooral vanuit het oosten en reizen via Nederland naar hun overwinteringsgebied in Afrika. De door ons gevonden ooievaar is nog een jonger beestje, dit is te zien aan zijn nog niet felgekleurde snavel en poten. De ooievaar zal - na nog een paar visjes - door ons naar de vogelopvang worden gebracht om verder aan te sterken. Wij wensen hem alvast een goede voortzetting van de reis. 

Terug naar het overzicht