Zwerfkatten Volendam

Geplaatst op 04-07-2023

Beste mensen,


Oordeel niet te snel.


In werkelijkheid kan het namelijk heel anders zitten. Dit bewijst maar weer eens bij het zwerfkatten probleem in Volendam. Daar wordt iemand zwart gemaakt, die juist goede bedoelingen heeft. Zij laat de katten, die ooit zijn achtergelaten door hun EIGENAREN, niet barsten en zorgt juist voor voedsel en een plek om te kunnen schuilen. Door zo een plek te hebben gecreëerd, is het voor ons mogelijk gemaakt deze katten gemakkelijker te vangen en te helpen.

ZIJ jaagt ze niet uit haar tuin.
ZIJ laat ze niet buiten slapen in zeer warme en/of koude tijden.
ZIJ laat ze niet verhongeren.

Het enige wat haar te “verwijten” valt is, dat zij ons niet eerder heeft ingeschakeld voor hulp, zodat dit zo uit de hand heeft kunnen lopen. Maar deze hulp krijgt zij en de katten nu wel!
Zij geeft alle medewerking en ziet ook in dat dit niet kan, maar ze wist geen andere oplossing, dan alleen te zorgen voor voedsel en onderdak.

Wij willen daarom iedereen vragen geen nare berichten te uiten.

Je bereikt meer met een goed gesprek dan iemand te beschuldigen en met verwijten te gooien.

Wij zouden het ook op prijs stellen dat buurtbewoners niet haar terrein betreden, simpelweg omdat dit niet mag, maar ook vooral voor de katten, zodat de plek niet verstoord wordt, waardoor ze elders heengaan en de kans om ze te vangen bemoeilijkt wordt en er dus geen hulp aan deze katten geboden kan worden.

Stichting Dierenambulance Waterland is er mee bezig en wij hopen alle zwerfkatten zo te kunnen vangen en de verdere zorg over te dragen aan bijvoorbeeld Stichting Kitten & Co en DOA, zodat dit probleem verholpen kan worden voor nu en hopelijk ook voor in de toekomst.

Inmiddels hebben wij al 7 kittens en 3 volwassen katten gevangen en ondergebracht.

Nu gaat het om zwerfkatten, maar bij problemen met iemand met eigen katten, werken wij samen met de (dieren)politie, gemeenten, opvangcentra, woningbouwverenigingen, GGD, LID etc.

Vraag uzelf eens af, doet u het allemaal goed? Is uw eigen kat geholpen, zodat hij/zij niet voor nakomelingen kan zorgen?

Er zijn al genoeg katten op de wereld en al genoeg katten in o.a. asielen die een fijn huis zoeken…….

Terug naar het overzicht